Hieronder vind U antwoord op enkele "veel gestelde vragen ", staat uw vraag er niet bij ? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op

Ik werk aan de hand van een projectprijs (geen uurtarief). Iedere opdracht word op maat en in overleg met en naar wens van de klant gemaakt.

Wilt U een prijsindicatie ontvangen van U gewenste schildering? Vul dan vrijblijvend het contact formulier in op mijn website. Naast het contact formulier staat aangegeven welke informatie ik o.a. nodig heb om U te kunnen voorzien van een juiste prijsindicatie.

Leidend voor de prijsberekening is de hoeveelheid "door U" gewenste detail in de schildering. Deze zit o.a. met name in de figuren maar ook in de hoeveelheid figuren die U toegevoegd wilt hebben in de schildering. Bijv. Hoe meer figuren U toevoegt in de schildering, hoe meer benodigde materiaal en tijd om de schildering te realiseren, hoe kostbaarder de schildering word.

Wanneer U in mijn fotogalerij op de foto's van een al gerealiseerde schildering klikt, kunt U bij vele foto's een indicatie aflezen van de hoeveel tijd die er nodig is om deze schildering te realiseren.

De prijzen voor een muurschildering, uitgaande van een witte/gladde ondergrond starten vanaf +/- € 140,-  excl. 21% btw.

Vanaf Lelystad rekening ik reiskostenvergoeding, € 0,25 per km, heen en weer, per dag. Ik reis tot 60 km vanaf Lelystad.
Indien er sprake is van betaald parkeren op locatie, dienen deze kosten door de opdrachtgever te worden voldaan.

Heeft U een gewenst budget in gedachten? De mogelijkheden voor een muurschildering zijn talloos, geeft U dit gerust aan op het contactformulier ik kan U dan informeren over de mogelijkheden binnen U gewenst thema en budget. 

Na secuur overleg ontvangt U een prijsindicatie met de prijs berekend op basis van de door uw gewenste schildering. Tijd, materialen, btw 21% hierbij inbegrepen. U komt nooit voor "onverwachte verrassingen" te staan.

Muurschilderingen kunnen worden geplaatst op verschillende soorten ondergronden, glad gestuukt, (glasvlies) behang, etc. 

Spachtel putz en vissengraat reliëf ondergronden zijn helaas niet geschikt om een muurschildering op te plaatsen. Ook schilder ik niet op schuine wanden. Twijfelt U of de ondergrond geschikt is? Stuur mij gerust een foto van de desbetreffende ruimte/muur om te kijken of deze geschikt is.

Heeft U geen geschikte muur maar U wenst wel een muurschildering? Dan zou U als alternatief bijvoorbeeld een voorbehandeld paneel (mdf)  kunnen plaatsen op volledige muur of enkel op de desgewenste plaats waar U de muurschildering wilt hebben. Het voordeel hiervan is dat bijv. bij eventuele verhuizing of herinrichting van de woning de panelen kunnen worden weggehaald en weer kunnen worden her-geplaatst. 

  
 

Een muurschildering kan op vele verschillende kleuren ondergronden worden geplaatst. De meest gangbare ondergrond kleur voor een schildering is wit (bijv. ral9010, ral 9001, ral9016, ral9003). Maar ook een andere kleur ondergrond kan zeker voor een extra unieke uitstraling zorgen, voorbeelden hiervan treft U in mijn fotogalerij.

Kiest U voor een andere ondergrond kleur dan wit? Geeft U dit dan vooraf aan tijdens het doorspreken van uw gewenste schildering.
Bij een andere kleur dan wit, dien ik namelijk de exacte plaats waar de schildering komt als ware eerst weer lichter/wit te maken voor de daadwerkelijke schildering geplaatst kan worden. Dit is o.a. nodig om eventuele kleurvervorming tegen te gaan, hierbij word rekening gehouden met meer materiaalverbruik en tijd. 

Voorwaarde voor elke soort ondergrond is dat deze dienen te zijn voorzien, van op zijn minst 2 lagen op watergedragen normale muur & plafond latex in U eigen gewenste kleur. Door U zelf geplaatste panelen (mdf) dienen aan beide kanten te zijn voorbehandeld voor plaatsing op de muur.

Niet geschikt zijn: latex met toegevoegde oliën of badkamerlatex 
De gemiddelde wachttijd voor een schildering is ca. 8 weken. De wachttijd is afhankelijk van de hoeveelheid vraag en kan per moment afnemen/oplopen. Ik adviseer daarom altijd tijdig een plekje te reserveren, om eventuele teleurstelling te voorkomen.

Reserveren van een datum om een muurschildering te laten plaatsen, is alleen mogelijk wanneer er een gezamenlijk akkoord is bereikt na het doorspreken van uw gewenste schildering en het gedane aanbod (indien gewenst) op de vrijblijvende offerte. U krijgt dan de op dat moment eerst mogelijk beschikbare datums toegestuurd waaruit U een keuze kunt maken, welke voor U schikt.De tijd voor het realiseren van een schildering is o.a. afhankelijk van de hoeveelheid door U gewenste detail in een schildering. De tijd kan variëren vanaf ca. 4 uur tot enkele dagen. Veelal is een schildering in 1 dag klaar.

De meest Hoeveelheid detail zit vaak in de figuren, hoe meer figuren U wilt toevoegen aan uw schildering hoe langer er nodig zal zijn deze te realiseren.

Wanneer alle benodigde informatie is doorgesproken en de gewenste schildering mij duidelijk is, ontvangt U van mij altijd een schatting van hoe lang ik nodig denk te hebben de schildering voor U te kunnen realiseren.  

Wanneer de schildering is geplaatst is deze na +/- 1 1/2 uur droog, U kunt gewoon dezelfde dag nog weer gebruik maken van de kamer. Ik maak gebruik van acrylverf op waterbasis, U krijgt dus geen last van vieze luchtjes.

De gebruikte producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en bevatten veel pigment. Mijn advies: kies voor een schildering waar U jarenlang kunt genieten!  Kleuren blijven 10 jaar+ mooi (bij museumomstandigheden).


Het is ook mogelijk een schilderij te bestellen bij Fantasy Visuals. Hierbij heb ik keuze uit een schilderij op canvasdoek of een schildering op paneel (mdf). De schilderijen zijn in vele formaten verkrijgbaar.

Schilderijen zijn een super leuk alternatief wanneer U zoekt naar een uniek cadeau voor bijvoorbeeld een babyshower, kraamcadeau, jubileum, etc. Of wellicht bent u zelf wel op zoek naar een sfeermaker voor U eigen woonkamer of slaapkamer?

Alle schilderijen worden volledig in overleg met klant en naar wens van klant gemaakt.